Hvem er vi?

High Diving Denmark er Danmarks første high diving forening. Vi holder til i Odense og er drevet af en lille gruppe personer med baggrund i hhv. gymnastik og udspring, der har en passion for high diving.

Vores ønsker er at udbrede high diving, og skabe et dansk high diving miljø. Derfor arbejder vi på en lang række projekter, der skal udbrede sporten, og skabe bedre rammer for at dyrke den.

Følg med på Instagram @highdivingdenmark og Facebook @High Diving Denmark

DIF DM-ugen 2022

DM-ugen er et nyt og stort sport-event arrangeret af Danmarks Idrætsforbund, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Mere end 50 discipliner var samlet i Aalborg for at kåre årets Danmarksmestre i uge 25.

High Diving var udvalgt til at være en del af DM-ugen 2022 og High Diving Denmark og Dansk Svømmeunion afholdte derfor det tredje DM i High Diving fra Limfjordsbroen i Aalborg d. 24. og 25. juni 2022.

Mange tilskuere var forbi for at se den spektakulære konkurence i løbet af de to dage, og på trods af at high diving-sæsonen først lige var gået i gang, viste deltagerne et højt niveau med hård konkurrence om placeringerne.


DM-ugen medførte også en stor medieinteresse, og  finalen i High Diving blev sendt direkte på DR1 med Henrik Liniger som kommentator sammen med formanden for High Diving Denmark, Kris Jensen, som ekspertkommentator.

Resultater fra DM 2022

Læs mere om DM-ugen: dif.dk/dm-ugen


Medieomtale

TV2 Nord var forbi og sende live fra fredagens indledende springrunder, se liveindslaget fra TV2 Nord

Kort video på DR Sporten fra finalen: Dagens største øjeblikke fra DM-ugen

Læs artiklerne om den rutinerede Jimmi Andersen:

DR Sporten: Jimmi er blandt verdens bedste vandbombere: Nu kaster han sig også ud fra Limfjordsbroen  

Jyllands_Posten (kun for abonnenter): Jimmi Andersen springer fra 20 meters højde: »Det duer ikke, hvis man er bange«.

Læs artiklen om den eneste kvindelige deltager Annika Bornebusch på SN.dk: Kærlighed til spring i vand

Læs  artiklen fra Dansk Svømmeunion, om Simon Aalbæk der ikke lader højdeskrækken stoppe sig: Højdeskræk high diver hopper fra nye højder

Find artiklen  om High Diving på s. 20-23 i SVØMs eget magasin om DM-Ugen:  DM i High Diving - fra toppen af Limfjordsbroen 

Find SVØMs andre nyheder om DM i High Diving:

Frit fald: DM-ugens mest frygtløse atleter kaster sig ud fra Limfjordsbroen

Sådan springer high diverne til finalen

Her er vinderne af DM i High Diving
Foto: Dansk Svømmeunion

Foto: Charlotte Bornebusch

LEN European Aquatics Championships
Danmark til det første EM i High Diving nogensinde

For første gang nogensinde blev det officielle EM i High Diving afholdt. Det foregik d. 18.-20. august 2022 i Rom, Italien. Annika Bornebusch  og Jonas Madsen var udtaget til at repræsentere Danmark på hhv. 20 og 27 meter. 

EM blev for begge springere kulminationen på flere års målrettet high diving-træning både i High Diving Denmark og i Frem Odense Udspring. Sammen med Disciplinudvalget for Udspring i  Dansk Svømmeunion blev en meget ambitiøs plan lagt næsten et år tidligere og trods utallige udfordringer gik alt gik op i en højere enhed i Rom. 

Begge springere præsterede både i træning og under konkurrencerne sikre og stabile spring i deres serie af 4 spring hver. Annika Bornebusch sprang sig på 20 m til en samlet score på 166,00 point, hvilket resulterede i en sjetteplads. Jonas Madsen sprang sig på 27 m til en score på 229,25 point som resulterede i en 17. plads. 

Desuden deltog Annika og Jonas i 1st Nations Cup d. 21. august: en team-konkurrence arrangeret af FIN, det Italienske svømmeforbund. Med ét individuelt spring hver og ét synkronspring på 20 m var Annika og Jonas i Mixed konkurrencen oppe mod mange internatonale high divers. Et flot "inverted" synkronspring  til 8½'ere fra dommerne sikrede det danske par en samlet  8.plads med 200,60 point.


Resultater
roma2022.microplustimingservices.com 

1st Nations Cup 

Medieomtale

Dansk Svømmeunion udtager udspringer og high divere til EM i Rom (svoem.org)

EM i High Diving for allerførste gang, og Danmark er med (svoem.org)

Annika var Danmarks bedste snowboarder: Nu springer hun med hovedet først fra 20 meters højde (dr.dk)

Se de vilde spring: Dansker bliver nummer seks ved EM i high-diving (dr.dk)

Danske Bornebusch bliver nummer seks til EM i High Diving (svoem.org)

17. plads til Jonas Madsen ved EM i High Diving (svoem.org)

High Diving Denmark til Red Bull Cliff Diving fra toppen af Operaen

Foto: Jesper Grønnemark, RedBull

Annika Bornebusch og Jonas Madsen åbnede showet, da Red Bull Cliff Diving besøgte Operaen i København d. 16. juli på 3. stop af World Series 2022. De sprang begge et show dive til åbningen af finalen, foran titusindvis af tilskuere i en tætpakket Københavns Havn.

Springet gjorde Annika til den første danske kvinde som har sprunget fra Red Bull Cliff Diving platformen, faktisk den første Skandinaviske kvinde nogensinde.

Det var femte gang Red Bull Cliff Diving blev afholdt  fra Operaen i København, første gang var helt tilbage i 2013. Konkurrencen blev vundet af Rhiannan Iffland og Constantin Popovici.

Medieomtale

Danske cliffdivere med ved Operaen: Skal springe med verdenseliten (RedBull.com)

Annika Bornebusch sprang i 21 meters højde fra Operaen: -Fuldstændig sindssygt  (seoghoer.dk)

Allerede nostalgisk? Se højdepunkter fra Red Bull Cliff Diving i København (RedBull.com)

Link til Livestream

Red Bull Cliff Diving fra Operahuset - Gense det danske livestream (RedBull.com)